THIS IS SCHEDULED POST.
Hehehe..type sesiap entri ni on Sunday coz tau, minggu ni going to be hectic.
Bila aku selongkar pics folder for mid November, maka aku terjumpalah gambar lempeng dan cekodok pisang berkelapa -for late brekky on monday last 2 weeks. Sesuka hati aku je kan buat lempeng pelbagai saiz tuh...
Then, for dinner I had this sambal ikan for dinner. Sedih tau...mungkin terlebih bawang, maka rasa sambalnya agak pelik. Bila hancurkan tomat dalam sambal pun totap tak sodap huhuhu...
Masa dalam proses penyelongkaran gambar ni pun ada
Lempeng keras+butter chicken+lamb rogan josh+sambal ikan bilis for lunch on Friday last 2 weeks. Camna boleh banyak lauk sampingan dan lempeng tu separuh je ??? Entahlah. Aku pun tak ingat. Agaknya aku masak sambal bilis hari Selasa dan hari rabu beli Indian food tuh. Then, hari khamis malam hanya makan lempeng separuh je. Penat jugak ya melatih minda dan mengingat perkara lepas hahaha...
Then, gambar ni pun ada....
Ikan bakar yang tak sedap lansung for dinner. Konon nak elakkan makanan berminyak, tapi kurang menyelerakan pulak. Nasib baiklah ada sambal kicap tu tau...Malulah, masak ikan pun tak pandai. Next time, goreng pun sodap...cuma tak sihatlah.
Aduhai..dila x reti buat lempeng pisang la fey...bg cara2 buat lempeng..:)
ReplyDeleteperghhhh....terliur....huhuhu....ikan bakar ala2 tu cicah dgn sambal kicap tu...adoiiii...malas lah nak ckp....cik fairy sihat?
ReplyDeletedaela...
ReplyDeletesenang aje...lenyek pisang, letak tepunng, gula+kelapa...then ratakan atas kuali :)
kaklia,
ikan bakar tu kurenglah..nanti balik harus melantak cari yg sodap. Saya sihat je, cuma bz