Thursday, August 14, 2014

Briani and laksa overdose

Hello there...Dah berapa raya open house uols pi?

Hari jumaat lepas ada jamuan raya di pejabat kami. Antara menu utama adalah nasi beriani,ayam masak merah, daging hitam dll.

Hari sabtu  I perlu ke tempat kerja utk buat penilaian. Then, tergesa2 ke pasar mencari buah dan ke supermarket. Tu tak termasuk cerita I berpatah balik ke pasar mengambil tembikai yg tertinggal. Kalut balik rumah dan mengemas brg yg dibeli, datang pula jiran menjemput ke majlis hari jadi cucunya pd ptg tu. Sorry ya jiran my schedule penuh. Then I pergi majlis makan2 di rumah rakan. Penat sangat sampai tak larat nak makan mihun sup yg dihidangkan. Then around 2pm kami beramai-ramai pergi ke open house rakan lain. Since I was really hungry I chose to eat nasi beriani and rakan2nya again. Then bergegas pulak ke kedai mengambil laksa yg telah ditempah. Kalut mengemas rumah and menyiapkan apa yg patut. After asar rakan2 mula berkunjung pula ke rumah I menikmati laksa. Mlm tu ada rakan yg stay overnite at my house, maka leftover laksa for dinner.

Hari ahad I pi beraya di rumah kawan. Then together we went to kenduri kahwin and I ate nasi beriani again. Then pi pula rumah kawan lain makan pasembor. Next we went to another friend's house. Guess what is the menu? Yup it was Laksa hehe. Malam tu pun me n my friend had leftover laksa for dinner.

Hari Isnin pun I had leftover laksa for lunch. Malam tak la....Teringin siakap 3 rasa but ended up with paprik ayam hehe. So the leftover became my lunch on tuesday.

So untuk berbuka tonite I had leftover laksa yg telah diubahsuai laksa black pepper hehe...




1 comment:

  1. sis, kang nanti muntah laksa sbb mkn sampai muak. Hihihi

    ReplyDelete