Tuesday, October 31, 2017

Medications

After four days sick. Off I went to the clinic yesterday. Many people waiting resulted in more than 1 hour waiting  time😭

1 got many complaints to the doc. Tapi I tak tersebut pula pasal allergic reactions and mild fever. I heard that fever is the sign that our body is fighting the infection. Accordingly I did not get any medication for both sickness as well as antibiotic.

For my runny nose, neck muscle pain and migraine



Suppose I can sleep like a log and got enough rest after taking that medication. Unfortunately I cant even sleep till 2.30am and kept on woke up for a few times this morning. Dah 5am barulah terasa ngantuk sangat 😠.

Self reminder

While we are chit chatting
Do not just listen
But make it as guidance and reminder...

No matter how furious we are with the boss
Never ever tell our colleagues about it
Later whenever they are not satisfy with us
They will use that to stab our back
Or even worse humiliate us to the whole unit
As a consequence....
To everyone we are terrible employees

No matter how slow our boss is
Never ever tell the related third party about it
Never ever tell them the work progress unofficially
Later they will use our name and confront our boss about it
As a consequence....
The boss thought that we leaked the internal infos

How are we gonna stay happy at work when everybody is against us????

Friday, October 27, 2017

Bila tak sihat

Pagi tadi
Tiba2 je running nose
Abaikanlah...Resdung kot
pi ofis 9++am
Kalut minta clerk semak bilangan customers
Inform that numbers to boss
Call my customer sama ada guna pakej baru yg betul or not
Alhamdulillah betul
Sambung buat fail excel untuk bantu plan boss
Tiba2 rasa tak sihat
Kepala berat, mata penat, badan bahang
Patutlah rabu malam sakit tekak
Cepat2 telan panadol

Tengahari
12.35pm tiba2 dapat pesanan
Alamak tak perasan masa berlalu pantas
Kalut drive menuju destinasi
Boleh tahan lama and costly
Then had this for late lunch


Macam2 ada...ikan goreng,ikan masin,taugeh, pajeri nenas..RM4.50 je
Menu mcm tak demsm πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Around 4pm makin tak larat
Dengan bersin banyak kali
Kena telan panadol lagi
Tengok budget2018 sikit jelah
Tak larat dah

Around 6pm sambung tengok budget
Then buatlah apa yg patut
Around 7pm pi kedai
Around 8pm I had this for dinner


Maggi???
Waktu demam?
πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Tadi tak sempat nak pi kedai
Nak masak tak larat
Lagipun ada problem gas kan
So tak beranilah
Kena panggil orang tengokkan....
Ginilah nasibkan
Hadap jelah...




Mulut Makcik 4:Menyampah

"Lama dah..."
"Patutlah menyampah tengok ..."
Ko rasa apa aku rasa????
πŸ˜•πŸ˜•πŸ˜•πŸ˜•
😠😠😠😠
😭😭😭😭

Thursday, October 26, 2017

Bila lelaki berbicara

Ke berbual ek?
"Bila bergambar pegang handbagggg...."
Seriously???
Tu korang borak waktu lunch ek?
Lepas tu perasan org pandang menu
Ingat pandang dia πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Bila volume tiba2 terkuat tuh
Dah bunyi suara Datuk Alif pun ada
Gaya pun ya πŸ˜…πŸ˜…
Nilah akibatnya
Tak tahu nk buat gapo
bila menanti my lasagna

Wednesday, October 25, 2017

Urus sendiri Part 11:Tak kenal dan dobi

Sometimes pelik la
Bila kita tahu orang kenal kita
Tapi sikit pun tak salam dan tegur kita
Hanya maknya je yg bersalam dan berurusan
Fikir positif dia lupa
πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Yelah tu walaupun baru 4 bulan kan

Sometimes pelik la
Kita dah beri diskaun
Kita dah lanjutkan masa
Atas dasar datang jauh dan connection kami
Tetapi tiada pun ucapan terima kasih

Sometimes pelik la
Kita dah pesan nak letak kunci macam mana
Atas dasar nak mudahkan urusan dia
Tetapi tiada pun makluman apabila urusan dah selesai

Around 3pm
Kita pun pi check
Alhamdulillah semua ok
Luckily mereka pembersih
Buat apa yg patut
Macam housekeeping pulak πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Penat tau
Pi ofis dulu

Lewat petang pi dobi
Dik...nak bisnes elok2 la
Bisnes nak lamakan
Bukan setakat setahun dua
Kami ni pelanggan
Kami bayar
Setiap kali datang tak kurang RM20
Bukan minta ihsan you pun
Tak kisahlah kami datang hari-hari pun
Rezeki you kan
Pelanggan masuk, senyumlah
Janganlah buat muka kelat
Pelanggan tanya, jawablah
Janganlah buat acuh tak acuh
Kalau I mampu confirm I buat sendiri
Beli mesin basuh yg boleh cuci toto/comforter
Dan juga dryer...
You see...you bakal hilang customer
Eh udah macam pantun 3 kerat
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Tuesday, October 24, 2017

Urus Sendiri Part 10: The first

Alhamdulillah
Baru selesai urusan
Walaupun tibanya lewat
Ya 11.05pm
Di kala mata kuyu
Badan penat
Tapi hati tercuit
ketika melangkah ke kereta
Bila mendengar
"Alhamdulillah. First rasmikan. Boleh bergambar"

Harap semuanya ok
Segala yg kurang mohon dimaafkan
Yang ni tolak RM10 boleh masuk tabung

Ok..jom tidor.

Monday, October 23, 2017

Ceri beri di highway

Plannya nak bangun 6.00am
Tapi terjaga 6.21pm
Tu pun mungkin kerana terdengar my nephew ambil wuduk
Memang tidir mati
Alarm 5 dan 6.00am tak dengar lansung

Dah solat
Kalut packing
Tu la last nite tak buat kan

8.20am baru terhegeh keluar
Nak keluar ke jalan besar pun lama tunggu
Di trafic light nearby F1 circuit pun que panjang
ELITE tak perlu ceritalah kan
Memang very slow traffic from Dengkil to Putra Height

Alih2 sakit perut pulak
Bila masuk toilet
Rasa lemas coz ada jaring penutup kat bahagian atas
Kalau apa2 jadi tak ke susah keluar
Ni mesti ada sesuatu
Tak mungkin pihak Lebuhraya saja letak jaeing
Terfikir yg negatif la
Lagi2 masuk sensorang
Tapi dah sakit perut kan
Kuatkan diri
Yg sakit hati
Handspray tu airnya keluar juga di salur tu
Meleleh-leleh air dari tengah salur 😠😠😠
Pulak tu flush tak berfungsi
So terpaksalah menjadi makcik cleaner
Dahlah lewat 😰😰😰

Apapun pengajarannya
Kalau dh sakit perut
Terus berhenti di RnR terdekat
Jangan tangguh2
Sebelum melakukan operasi
Check pili air dan salurnya dengan perlahan
Dan juga toiletnya flush

Ini pun nak cerita ek πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Eh mana tau kot later ada reader yg hadapi masalah begitu kan.


Tuesday, October 17, 2017

Mulut Makcik 3:Kembang

"Ha...dah tak kembang dah"
" Nanti nampaklah shape"

Mulut tiada insuranskah makcik?
Eh I pi sana
Nak buat apa ek?
Slimming treatmentkah?
Berkesannya lahai kan
Baru 2 hari dah hilang inci

Walhal dah dua hari
I tak dinner berat
Dan banyak buat labour work

Monday, October 16, 2017

Mulut Makcik 2: Montel

Janjinya 5.30pm
Tapi 5.30pm baru terhegeh nak pi sana

"Hari yg datang semua macam kamu"
"Kecik-kecik montel"

😱😱😱😱😱
😠😠😠😠😠
😭😭😭😭😭


Sunday, October 15, 2017

Facial treatmentlah konon

Konon ada appointment facial treatment at 11am
Dah 10am baru terhegeh nak handwash clothes
Nak cuci rambut lagi
Tiba2 diarea pulak 😭😭

Dah 11am baru keluar rumah
Maka hubungilah si perawat muka
Kononnya lewat 10 minit
Tapi !!!!!
Tiba2 teringat duit ada sikit
Bila check tinggal RM50 aje
Terpaksalah menyinggahlah di ATM Machine

Dah sampai tempat facial treatment
Mudahnyalah terpengaruhkan

Tapi yg tak boleh tahan telinga dan hati
"Masa masuk tadi rupa macam orang sakit"
"Macam nak putus urat...tegang"
"Ni pun...sebab tu sesak nafas"
"....boleh kena angin ahmar"
"Belum kahwin lagi dah sakit2 kaki...macam manalah kahwin nanti"
" ....sebab tu kembang dot dot dot"
😱😱😭😭😰😰

Psst makcik....
Dah nk datang facial treatment
Tak kuasalah nak bermake up bagai
Takpelah lenkali i make up seinci ek
Biar nampak berseri, cantik n letops 😘😘😘

What? Maggi for brekky???

Semalam brekky sunny side egg
This morning I have no idea what to eat
Not starving
But definitely I have to eat something on time
Nak buat lempeng +sambal bilis or cucur bilis
Nanti resdung pulak
Nak buat cucur gula merah
Rupanya I tiada stok gula merah
Sosej pun takdok
Yogurt dan sekut ada tapi rasa tak tertelan
Yang mudah and cepat maggi tomyam in cup la πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Harini macam2 plan kena buat
Tapi movie The follower at Diva 702 macam best pulak
Yang penting perlu jemur kain
Handwash delicate clothes
Pkl 9.40 perlu keluar
Pi jenguk site lihat progres wiring +ukur
Pi buat facial
Pi beli tikar....
Eh...withdraw duit juga...

Saturday, October 14, 2017

Perfume Gas

Semalam bila di pintu utama rumah I terbau gas
Pi dapur pun bau
So I tutup penuh gas tuh

Bila si plumber datang semula
Buat keeja dan nak keluar dah
"Aik kenapa bau gas"
La you bau jugak ke...
"Saya ingat you punya perfume"
Perfume bau macam tu ke πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
You tolong tengok
Saya takut
Pagi tadi saya masak ok je
"Masak tau, tengok tak tau"
Whateverlah apek ooi....

Urus Sendiri: Part 6

Part 1-5 takde
Tiba2 part 6 πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Yg lain byk dlm draf
Yg ini mmg baru jadi 😁

Tengahari tadi
Orang datang rumah
Pasang rain shower
Dah alang2 tu
ganti hand spray
Dan baiki toilet flush problem

Sementara orang tu pi kedai ambil barang
Wiremen pula called me
Katanya dah on the way
Suruh I tunggu sana
Bila I sampai
Hmm...bayang dia pun takde
Kenalah menunggu 😠😠😠
Lepas tu lama na nak discuss
Padahal orang yg satu lagi mesti dah tunggu lama
Nak buat pendawaian dan pasang kipas/lampu
Dua kipas siling.
1 kipas dinding
6 socket (2 je tarik wyer)
Kena tukar electric panel distributor utk tamvah fius ke?
Total RM800
What???
End up kurang dua socket
Jadilah RM500

Kita tersebut Allah
Si apek tu cakap dah 5 kali tak cukupkah
Eh...perlu ingat setiap masa lah
Entah apa dia bebel
"Kena dengar , kena buat juga"
Whateverlah apek oi...
Aku nak cepat
Tapi banyak nau cekadaknya

"Tak boleh ...rendah
Budak kecik boleh sampai
Ada orang haritu sudah tukar"
Takpelah...bukan budak kecik pun...
Yang nak bunuh diri pi capai kipas dah kenapa????

"Bayar semualah...lima ratus sahaja
Bukan lima juta"
Nanti saya nak makan apa apek oi...
Cukuplah RM300 tu
I tak larilah...
Baru deal terus nak duit 😭😭😭

"Kalau saya tanya you jangan marah"
Tanya apa
"You sudah kahwin ke belum"
Kenapa tanya?
"Sajalah"
Perlukah tahu
"Oh rahsialah"

Masa nak keluar rumah
"Pelan...Pelan...
You ni hati macam
Cepat...cepat
Biar saya angkatlah
Bawa kereta baik-baik"
Saya dah lambatlah....

As expected
Si sorang tu dah tunggu bawah pokok
Kesiannya....
Oklah siapkan keroje kome

Then moh le kita pi pasang curtain tracks
Dia lah buat
I dok menDIY
Tapi pinjam spanar dan test pen dia.
Dapatlah dua bangku

Around 4.30
Pi tukar fan
Si pekerja kata tak boleh
Coz warranty card kedai dah cop
Alhamdulillah owner ok

After 6pm
Memulakan misi
Setakat nak masuk cangkuk dan pasang day n night curtains pun lama.
Walhal utk 1 tingkap 3 panel je....
7.45pm berhenti solat
Around 8pm
misi memasang satu kerusi yg separuh jalan
Dan memasang Meltrop
9.40pm baru selesai....


Nak pasang kaki tu yg terkial-kial
Nak tegakkan pun payah
Berat wo.........

Pssst...semasa tengah masukkan cangkuk langsir
Dan tingkap pun terdedah luas
Aku ternampak makhkuk penipu dan penganiaya baru balik
Dia kata dah baiki
Tapi mcm x buat apa lansung
Dah mesej/ whatsapp/ call
Tak balas/pick up call
Ikut hati aku nak pi kejar ke kereta dia
Takpun blok dia depan rumah
Tau apa dia buat?
Dah parking kereta dia
Dia kalut2 bawa motorsikal dia dan cabut
Then barulah anak lelaki yg besar lalu tepi
Followed by his wife n two small children

Now terbaring kepenatan
Dinner time dah lepas pun....
Tapi terasa nak mengunyah πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…



Friday, October 13, 2017

Jambu asam n pickles for dinner

Hari ini macam2 jadi
Ke sana ke mari
Takde apa nak tunjuk
I tunjuk dinner last nite je lah
You see bebel pun makan perlu gak πŸ˜‚πŸ˜‚


Thursday, October 12, 2017

Buatlah Episod 3

Kebiasaan  bila meeting kita papar semua
Tetiba tak papar
Dah ditegur
Katanya dah tengok semua data
Whateverlah kan janji dah ditegur
I have done my part

Alih2 hanya edar dan bincang laporan data/maklumat tertentu
Tak ke pelik?
Tak ke salah prosedur?
Berdasarkan tajuk mesyuarat mmg perlu bincang semua
Bukannya data/maklumat tertentu
Kalau begitu minit mesyuarat yg melaporkan semua data tak sahlah....
Melainkan hanya melaporkan data yg dibincangkan
Tapi tak mungkin boleh gitu
Minit mesyuarat ini perlu di bawa ke peringkat seterusnya
Mana boleh hanya laporkan sebahagian

Ya cara masing-masing
Tapi tak bolehlah ikut kepala sendiri
Apapun alasan dan justifikasi
Prosedur tetap prosedur
Mana lagi teruk
Tak berintegriti
Atau kononnnya tak efisyen 😜😜😜

Tu yg satu lagi
distribution customer kena adil
Bukan hanya lihat pada kuantiti
Tapi lihat juga pada senioriti
Otherwise junior terbeban dgn sekumpulan customer yg sama background.
Suppose ada kepelbagaian
Senior jadi tak tahu apa atau tak kenal siapa
Yang penting jangan bodoh sombong ya!!!


Hanya tinggal RM5

Bagaimana tu?
Nak order makanan.
Duit dalam purse hanya tinggal RM5


Itulah kisah semalam
Harga makanan di sini pastilah lebih dari itu
Nak pergi keluar withdraw duit, sibuk dengan kerja pula
Lagipun tak larat
Sakit tengkuk dan kepala juga
Malah penglihatan pun macam double vision

Maka, check dalam handbag
Kot ada seringgit dua terselit di poket
Tiada 😰
Checklah dalam drawer
Dulu-dulu ada je
Alamak pun tiada 😭😭😭

Bagaimana ni???
Fikir...Fikir...Fikir...
Belek purse semula.
Check bahagian coins.


Alhamdulillah...
Syukur ada lagi duit dalam purse walaupun hanya RM1 dan syiling
You see...
Betapa gelabahnya I
Itu I yang mampu
Cuma duit tidak cukup di tangan
Boleh je nak pi bank later dan beli food di luar
Bayangkan mereka yg tiada/tak cukup duit dalam purse
Dan duit dalam bank pun tiada
Apa perasaan mereka?
Apa usaha mereka?




Wednesday, October 11, 2017

Brekky gapo

Hmm...
What's for brekky?
Apa ya?
Sekut lemon n kopi,
atau apple and yogurt?




Buatlah Ep2

Ya buatlah....
Sebutlah...
Cakaplah...
Supaya tiada yg terbeban?
Supaya lebih efisyen?
Tapi perlukah diwar-warkan?
Bukankah mengaibkan di khalayak ramai?

So maksudnya dulu ramai terbebankah?
Dulu tak efisyenkah?
Tapi tiadalah yg datang complaint pasal terbeban
Owh ada sorang...tapi dia idok le terlibat apa2
Yelah banyak excuse kan πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Tapi jika cakap belakang2 saya tak tahu
Maka, is it my fault?
Yang minta tukar portfolio ada
Yes I minta tunggu kerana pemgurusan akan berubah
Habis tu yg dia je yg datang mesyuarat dan beri kerjasama
Orang lain selamba tidak hadir, takpun lebih utamakan kerja luar.
Maka, is it my fault???

Yes semua you buat
Yes semua you fight
SAYA buat itu ini
SAYA berkeras itu iniAA
Tapi awatlah SAYA tu tak sebut
"SAYA yang rancang, tapi minah yg SAYA AIBkan tulah yang murnikan my paperworks dan jadi rujukan"
Jika tak kerana minah tu berkeras, rasa-rasa SAYA tu dapatkah di kerusi itu?
Minah beri bunga
SAYA baling tahi ya.

I am sure orang beginilah yang akan terus menonjolkan diri dan disanjung-sanjung.
Eh buatlah...hak orang
Do what you need to do to make you happy.
But do not ever make other people unhappy
Especially those who fight for you before you can be at this level
It is really hard facing all this
Not only that
When other people ignoring you
When the top not keeping their promise
I have been waiting for more than 2 months
I dont want anything else
I dont want any money regardless of my hardwork and sleepless night and stressful weekend
I just want the letter
If they purposely denying my right
So they just have to wait for whatever the consequences....








Tuesday, October 10, 2017

Bila kacang lupakan kulit Episod 1

Awal Feb 2017
Berakhirlah projek kami bersama
Ku titip pesanan hasilkan produk
Dengan perancangan yang betul
Boleh dapat dua produk

Hujung Mac 2017
Katanya nak menghadiri satu program antarabangsa
Ku semak...sesuailah itu
Ku minta pastikan adakah hasilnya setakat kompilasi atau lebih dari itu

Awal April 2017
Tiada yg mengejutkan
Responnya seperti yang dijangka
Katanya ingin menyertai program kebangsaan
Kami berbincang pembahagian objektif
Objektif 1 dan 2 untuk Produk 1 di Program antarabangsa
Objektif 3, 4, 5, 6 untuk Produk 2 di Program kebangsaan

Awal Julai 2017
Katanya telah mendapat maklumbalas dari Program Antarabangsa
Agak bagus juga
Ku kehairanan....
Bagaimana dia hasilkan produk dan hantar tanpa melibatkan aku
Walaupun ada sedikit wasangka
Tapi ku cuba fikir positif
Tak mungkin dia singkirkan aku
Ku pesan untuk pusingan kedua sepatutnya ku perlu semak juga
Dia berjanji untuk berbuat demikian

Tapi seterusnya
DIA SENYAP
AKU PUN LUPA

Pertengahan Sept 2017
Katanya ada masalah dengan organisasi kami
Ku cuba juga hubungi sana sini
Katanya lagi Produk 2 telah terpilih di peringkat saringan
20 terbaik dari 84 penyertaan
Di peringkat kebangsaan 40 terbaik dari 350
Hati siapa yg tidak gembira dan berbunga2
The labour of our hardwork and time
Yang bagusnya dia dah agihkan dengan baik
Perancangan awal kami 2 produk
Tapi rupanya dia hasilkan 3 produk
Objektif 1 n 2 untuk Produk 1
Objektif 3 n 5 untuk Produk 2
Objektif 4 n 6 untuk Produk 3
Tapi sekali lagi tertanya-tanya
Kenapa hanya maklumkan
Kenapa tidak libatkan aku untuk semak
Tak mengapalah
Dia sepatutnya tahu tanggungjawab dia

Awal okt 2017
Semalamlah kan
Katanya dapat komen baik untuk produk 1
Ada yang tanya dan berminat
Ada yg minta kongsi
Hati berbunga2 lagi
Tiba2 terfikir sesuatu
Lantas ku layari internet
Seperti yang telah dijangka
Namaku lansung tiada
Tapi hanya nama dia dan seseorang yg tiada kaitan dengan projek kami
Hmm...sampainya hati
Tanggungjawab yg dilupakan
Dia tak tahukah?
Perlukah aku meminta-minta?
Ku mengadu pada rakan 1 dan 2.
Rakan 2 kata sepatutnya tidak boleh begitu
Tapi dia mengikut mazhab yg sekarang asyik pung pang di media sosial
Rakan 1 terkejut dan katanya nak bercakap dengan dia ...
Ku ambil masa untuk bertanyakan dia tentang apa yg berlaku
Dia pun ambil masa nak menjawab
Dia benar2 minta maaf dan cuba betulkan keadaan
Tak dapat tak apalah
Yang penting dia dah usaha
Pengajaran untuk aku dan dia
Perlu sedar itu tindakan yg tidak betul
Bukan ganjaran yang diminta
Segala masa, jasa dan usaha gigih pihak yang terlibat dilupa jangan ....
Maka..
Produk 1 sempat diselamatkan
Produk 2 ku perlu ucap selamat tinggal dan pasrah je la...😭😭😭
Produk 3 ...ku tunggu tahun depan πŸ˜…















Monday, October 9, 2017

Monday blues again

Harini mmg monday blues
Pi kerja lewat
Dah sampai office
Slow je geraknya

Tadi masa pi beli food for lunch
Tiba2 ternampak someone keluar kedai
Eh!mcm kenal
Angkat tangan je la
Eh tu bukan someone yg tak reply my message two days ago?
Hal penting tu !!!
I dah rugi nearly RM2k
Alamak awat I tak keluar kereta jumpa dia?
Eh! Dia masuk kedai semula
Kita tunggu jelah, lambai dan tunjuk gambar
Gambar baru ambil lewat petang semalam
Susah nak nampak pula panas2 ni...
"nanti saya tengok dari luar"
'Nampakkah"
"Kalau kulat kena guna sealer"
"Semalam saya pi Memang ada kesan lembap!"
"Bahagian atas ni dan itu...bilik air juga"
"Nanti saya apply water proof lagi"
Seriously?
So tak baiki apa???
😠😠😠😠
Oklah lupakan sekejap hal tu
Tengoklah kejap Kalifornia

Entah apa angin today
Pi goreng cucur for brekky during weekday
Jika weekend tak hairanlah kan 😁


Dah hadap 8 ketul cucur, I had this for lunch


Lepas tu kecoh keep on putting weight kan πŸ˜…πŸ˜…

Buatlah Ep1

Dulu kita dah maklumkan new version
via emel dan whatsapp
Tapi mungkin tak ambil peduli
Pelik jika overlook
Apa pun sebabnya aku tak mau fikir
Luckily I tanya tadi...
 Kan dah kena buat kerja dua kali
Apapun still in learning process.
Kayuh pelan2
You can do it πŸ’ͺπŸ’ͺ

Nak ubah sesuatu ubahlah
Kalau rasa dokumen dah mcm novel
Maka buatlah summary satu halaman sahaja πŸ˜…
Tak kisahlah tiada yg check
Tapi kena ingat
walau hal kecik pun semua perlu tau
prosesur kena ikut
apa flow chartnya....

Nak lantik siapa utk lead
Terpulanglah
Kami sokong je
Tapi ada juga yg perlu dirombak
Ada yg dah penat
Bukan menyibuk
I tolong sampaikan je πŸ˜…

Update petang*****
Patutlah kondem kerja org
Rupanya tak tau pun bila patut sediakan minit mesyuarat πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
perjalanan mesyuarat pun tak tahu
Bukan main aku mengata kan
Eh...dulu I pun samaπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…





Tuesday, October 3, 2017

Hari-hari mee...

Semalam ada urusan di luar.
Seawal 7am dah keluar rumah
Seronok melihat perangai orang-orang yg ditemui
Ada yg sangat membantu
Menunjuk arah dan meminta kami duduk di atas
Ada yg sibuk semak dokumen
Dan tanya itu ini seolah kami ni tak buat apa
Ada yg garang menghamun dan menepuk anak2 πŸ˜‚πŸ˜‚
Tapi bila bersua muka, manis senyumannya
Ada yg mengherdik kuat si anak2
Bila ditanya soalan
Jawab mahu tak mahu
Jangankan nak pandang kami
Tapi sibuk mengadap komputer klik itu ini
Memanglah perlu merendahkan pandangan
Tapi bukannya tidak beradap ustaz oiii.....
Ada yg datang beri dokumen
Lepas tu hilang πŸ˜…
Ada yg tiada kaitan
Sangatlah peramah
Itu kisah dewasa

Kisah kanak2
Ada yg datang bersalam
Peramah bila ditanya
Dan membantu tanpa disuruh

Dah selesai urusan
Kita brekky di kedai mamak mencari tosei rawa
Petang kita konon nak brisk walk
Tapi apa ke halnya 1km je
Then mengadap yee mee for dinner πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


Hari ini kita mengadap mee kicap+kari di paparich pulak for brekky..


You see HARI-HARI MEE πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Then, misi mencari curtain
Tapi terbeli carpet dan toto jugak πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Alkisahnya
Ada pulak yg tak puas hati
Whateverlah you punya urusan
Janganlah nak bengang kalau kami tiada
Takkan kami nak kembali waktu itu juga
Urusan sendiri pun belum selesai
Jauh pulak
Manalah kami tahu yg patut ada tiba2 keluar juga
Partner anda patut balik pagi
Takpun pesan lebih awal
Bila dah berlaku
Tengahari dan petang tak bolehkah?
Minta jelah tolong pada pengarang jantung
Kami pun boleh gak kan.....
Even buat malam ni pun boleh
Esok oklah tu...boleh terus guna
Dah memang bukan salah kami
Yang bengang tu kenapa?
Yang buat muka tu kenapa?
Oklah...penat kerja kot.
Peod lagi kan πŸ˜…