Sunday, February 3, 2013

Siri Salma The Return....

 Hello...rindu saya???
(mode perasan hahhahah)

Eh! sudah 3 february...how time flies so fast huhuhu.........
Kojo eden melambak dan banyak bona ni.
Shoo...shoo....si M#*^s....
Pi jauh-jauh...
jangan muncul-muncul lagi.........

Apa-apa pun.......jom flash back............

Sesiapa yang semasa zaman kanak-kanak ribena berminat dengan kisah penyiasatan, pastinya pernah membaca Siri Salma. I have surfed the internet and found this


from this link : http://duneoworld.blogspot.com/2011/01/siri-salma-nancy-drew-lagi.html

Bagus betul pemilik buku ini, kelihatan buku ini masih dalam keadaan baik. During my primary school days, most of these books in the library hampir lunyai. Malah terdapat buku yang sudah tiada back cover :)..........

Dulu, I suka sangat kisah misteri dan penyiasatan macam ini..Tambahan pula, jika si Salma dan rakan-rakan menemui pintu atau bilik rahsia atau apa2 yang tersembunyi. Siap boleh imagine tu...malah pernah berangan nak buat rumah yang ada bilik rahsia dan terowong rahsia untuk menyelamatkan diri hehhehe. Early jan 2013 kot tengok movie dengan kanda yang memaparkan ada bilik rahsia disebalik rak buku. So, I ceritalah my angan-angan masa kecil. Tau apa dia cakap???

"Nanti mati sensorang kat situ, takde sape yang tau"

Chet...merencatkan angan-anganku aje ..............

Irfa : see...wujud lagi buku ni kan ;)

3 comments:

  1. i suka citer nancy drew jgk.. also famous five... sampai pernah cikgu tanya cita2 i kata nak jadi detective hahaaa...

    ReplyDelete
  2. hello,

    minat siri salma ye,jom join us here https://www.facebook.com/SiriSalmaMalaysia

    ReplyDelete