Friday, June 4, 2010

Hah...gulai epal+ikan masin????

Hahaha...confirm la pemalas, n tekak den ni hanya tolak batu, kayu n yg sewaktu dgn nya...
Punyalah tak matching..epal ngan ikan masin kan....

Mana epal nyer??? Macam pernah ku lihat je ni lauk. Alahai nikan leftover gulai ikan masin minggu lepas. Epal tu pemalu sikit, yg nampak pun seketul yg kat bottom left tu...yg kuning kehijauan tu la dia...udah rope nanas la pulok weh. So, kebetulan ada lebihan apple salad, curah je dalam gulai tu .....Nak tau rasa dia camna, hmm..torai sendiri lah. Bagi den yg pemaleh ni, ok je...epal tu pun rasa masam2 manis cam nenas gak...Oklah, janji den boleh telan n kenyang. Jangan tak tau last year, my housemate pernah buat pajeri epal. Den kek Malaysia lagi la teruk..takde carot n tomat, hirisan epal den curah dalam sambal goreng ikan bilis. So, bila kat oz ni..rendang epal ngan sambal tempoyak/belacan epal je la den tak buek lagi :)).

Biasalah, klu kureng sihat ni, nak makan benda masam2, nak makan sup lah....so, mungkin esok boleh buat sup kot.

Tadi pi opis dahla lambat, balik pulak awal sangat...Selain tak sihat, agak sukar utk concentrate n berfikir...mungkin otak n badan dah kepenatan. Nak baca guidance to submit paper pun terkial-kial. Nampaknya, I have to hold that task for a while. Ye la, kenalah ikut peraturan n requirement. Ni kalau simple requirement pun tak ikut, camna lah my paper nak diterima. In fact, depa pun tak minat nak baca, let alone to review it. First impression ma....Semoga dipermudahkan...and my paper will be accepted. Ya Fatah, Ya Razak, Ya Wahab....

3 comments:

  1. idea bernas tu jah...sambal belacan epal...ko taruk ikan bilis...yummy..terangkat..tapi den bolom torai lagi...ekau torai dulu yo...(kang kalau ekau x sakit porot, bg tau den...hahahaha)

    ReplyDelete
  2. epal hijau buat ulam cicah dgn sambal belacan mcm sodap je ka nok....hahaha....belasah je lah, janji boleh makan n tak ada rasa pelik.

    ReplyDelete
  3. Daela, kok sambal ikan bilis ngan epal, den dah torai. ok jo tarak sakit perut la.

    Kaklia,
    terliur pulak den, bilo sobut epal hijau tu..belasah jo lah cicah sambal belacan. Tapi takut resdung la pulak...

    ReplyDelete