Sunday, September 8, 2013

Masak dan buang

Konon busy, tapi sempat update blog ek. Yelah bila buat kerja ngadap laptop, otak dah tepu dan internet pulak slow gilos, maka bolehlah kita buat entry, then copy paste je ;)........

Banyak cerita especially pasal kerja, kerja dan kerja yang tak pernah habis. Kerja kat ofis pun tak siap, kena pulak pi outstation, balik dan pi lagi. Weekend pun bertapa di opis..balik rumah 7pm. No social life gamaknya. Kawan ajak lunch kat umah dia, I tak pi. Jiran setaman buat open house, pun takpi.  Kawan nak datang rumah pun I terpaksa batalkan saat akhir. Yelah kerja banyak mengejar due date next week, rumah bersepah, I tak reti masak dan paling teruk I kepenatan dan sakit tengkuk dan belakang.  So, apakata kita alihkan sebentar kepada food, food dan food.

Haritu entah apa mimpi I pi pasar pagi you, maka terhasillah sambal tempoyak udang 


dan dada ayam berempah hampir rentung



Tengahari semalam konon masak sambal cili api sardin, tapi tak menjadi :(...pulak tu lupa letak garam huhuhu....


 digandingkan dengan telur+lobak asin.


 Tapi balik petang tadi, nasi dah basi..sardin pun rasa semacam...maka buang je la. Pelikla, awat cepat sangat basi. Tulah lenkali kena terus simpan dalam fridge


4 comments:

  1. Kecur air liur tngk maknn nie walaupn smple je.

    ReplyDelete
  2. haaaa.. hari ni nak buat sambal ikan bilis tempoyak.. sbb tadak udang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. So jadi tak buat sambal bilis tu...sodap gak tu

      Delete