Saturday, August 31, 2013

Nak tido.....

Selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke-56.

Camno nih? Dah 1.40 pagi...tapi eden tak buleh tido :(.
Minum susu pun tak berkesan gak....


Nak buek kojo tak larat. dah topu bona kot. Maklumlah 5 hari ni I jadi zombie.

Hari Isnin demotivated kerana disembur dek si Naga

Hari Selasa saya yang menurut perintah,
walaupun macam peminta sedekah
menagih sesuatu dari jabatan lain...organisasikah?

Pagi Rabu, I dan tak boleh terima tahap tongkap pecah dirumah I, maka segala pakaian dan yg berkaitan perlu dilipat, dapur dan bilik perlu dikemas.

Untuk menenangkan fikiran nan serabut dan mendapatkan semangat melipat I menyambil menonton House of paradise@Life Inspired channel 728


Tengok tu rumah macam kapal dan tuan rumah boleh jadi sailor :)

 

Seriously, program pasal rumah n design n architecture memang satu therapy pada  I selain makanlah ;).



 On the way nak pi kerja I dah tenang dan memang berdoa supaya dipermudahkan urusan.
Tapi, lewat pagi Rabu I meletop, bukan hanya kerana beban yg dipikul, tetapi kerana makhluk-makhluk yang amnesia walaupun dah diingatkan banyak kali.
Tengahari Rabu I kalut, perlu buat preparation. Luckily I ada bawa bekal leftover nasi goreng, tapi kunyah laju-laju, telan dan tercekik-cekik sambil buat kerja.
Then terpaksa mengorbankan sesuatu, terpaksa berkejar-kejar, terpaksa berhujan dan akhirnya terkesima dengan si Naga yang tiba-tiba menjadi badut sarkas.
Tak kelakar okay....tapi aku gelak....coz terkejut dengan perangai Naga aka badut. 
Dua alamkah? Split personalitykah?
Sikit pun tak sebut nama aku, nama orang lain disebut berulang-ulang, diucap tahniah....
Hina sangatkah aku...
Naga aka badut aka KETAM.....
WAJIB dan tergempar konon, ramai je yg tak datang...kasihan pada apa yang aku korbankan.
Tapi, yang dikorbankan pun tak pernah ada kesedaran diri.....
Lagi bahagia jika aku tiada.


Hari Khamis, baiki itu ini, cari itu ini, semak itu ini, jumpa orang sana sini, buat pengumuman itu ini.

Pagi Jumaat meeting lagi maksudnya kojo makin bertingket-tingket.
Petang Jumaat I kembali mengganas kerana makhluk-makhluk yang banyak alasan, tidak bersungguh dan tidak beri komitmen. Kerana sikap sebegitu, I yg jadi mangsa. Tiada sikit pun ungkapan maaf dari mereka.

Sekian, ceritera hidup jadi mangsa from top down .............
Life goes on...selagi terdaya I akan buat dan teruskan :).....

2 comments:

  1. Sya yg bace pun termngah2, inikn pula awak. Stay strong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ..mmg kena strong or else collapse ;)

      Delete