Wednesday, November 10, 2010

Korang minat ko dongan pinggan camni...

Sebelum kita menjamu mata...jangan lupa CONTEST ni...
Dah agak, mesti tak gerak nombor tuh...hehehe..selamat hadiah misteri dan tak misteri itu hahhaha....

Psst....Cantik kan......
Kasi zoom sikit....
Ada platinum embossed kan. Design lain pulak la.....

Wah!!!! Ada gold tuh ...agak2 kalau dikikis, boleh buat gelang emas tak hihihi.....
Harganya pun cantikkan hahahha....
Buntang mato den menengok eh. Berminat ko?????
Tapi, kalau tak sale, harganya sama/lebih dari sebulan gaji...masih berminat ka????

Mau lagi ka ????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............................hehehe..confirm korang minat kan.

Lagi.....
Dan lagi.......gold.....
Platinum pun ada lagi.....



Atau mungkin marble.....buat pencinta merah

atau pemuja biru ...........


But......Do you really need this kind of dining ware ????

Yeap...I know, it's elegant and beautiful dining ware...
Is there anyone who does not fall in love with these dining ware ???
If you are happy having these dining ware, why not ???
If you can afford it, why not ???
Just like antara kancil dan honda...or maybe antara wira dan merce....

Tepuk dada tanya selera
Bukak dompet, jenguk tunai yang ada
Tunai tiada, kredit kad boleh juga
Besar periuk, besarlah keraknya
Hujung bulan, hujung tahun...bil kredit kad berganda
Isu emas (Au) jangan dilupa
Platinum(Pt) mungkin pilihan yang ada
Lebih baik duit disimpan saja
Lagi berkat disedekah atau diderma
Si pembeli ada yang berkata
dunia, dunia juga, akhirat tetap dijaga


But by having this set, does it make your food more delicious ???
...makin berselera ke kak jah makan dongan pinggan camni ;))

8 comments:

  1. omak ai...mahal bonar pinggan mangkok tu cik jah ai....tapi cantik yo?

    ReplyDelete
  2. Hi Fairylily, these dining ware really classy.
    If you jemput saya datang makan, tentu kena chari, korek my very old pasar malam necktie, I only have 4 all 30 years old, ha ha.

    Ta'pakai necktie don't do justice to these places etc. And certainly not nasi lemak kan?
    Nak makan pun takut eat from these plates, ha ha....
    Have fun and keep well, you have real good tastes there, lee.

    ReplyDelete
  3. cikcoklat...memang geramkan tengok these dining ware...

    daela, memang mahal bona kan..dah ado omeh kan hahaha...

    eliya...memang cantik, tu dalam gambar..kalau depan mata...wah rambang mata you...

    kaklia..tak pekenan ke...

    Uncle lee...
    ...classy dining ware for fine dining definitely need lounge suit together with necktie hahaha. But you can't find your necktie, you can also wear you batik what...

    No nasi lemak in that dining ware huh? What if I put sambal belacan...

    ReplyDelete
  4. salam aidiladha dari akak..tak mampu nak beli pinggan mangkuk mahal ni. kalau pecah sayang gak kan.

    hairanlah kenapa no tu tak gerak-gerak?

    ReplyDelete
  5. hi,
    noritake mmg kelasss. tp x beli pun xpe kot coz they are made from bone ashes. ada keraguan ttg bone haiwan apa yg diguna and even if they use cow's bone adakah disembelih? i ada satu tea set org bagi, cantik... sayangnya i hv to let them go! nasib x pki lg tp nobody wants them... huhu

    ReplyDelete