Friday, May 24, 2013

Jadi ke nak balik kampung?

Selamat Bercuti. Apa plan uols harini ?

I kononnya nak balik kampung 10am. Tapi alih2 dok ngadap PC since morning sehinggalah noon. So, now..wajarlah kita bertolak balik selepas zohor. Ni semua gara-gara menyiapkan my final task with my spv. Lega bila dah submit hehheh. The latest article nanti dulu, I busy....Walaupun ada beberapa issue yg sendiri tak boleh settle or 'nampak', I just let my spv fikir coz I dah larat nak pikior.

Memang, my life is upside down for this few months sejak kembali ke Malaya. Luckily, I belum diarahkan untuk bekerja diluar kawasan....or else jangan terkejut bila membaca news pasal pekerja yang stress buat perkara yang diluar dugaan heheehh. La ni memang takde masa nak makan kat luar during lunch our. Maka opis ku sudah berbau budu hahahhaha......


Semalam bila balik ke ofis at 6pm dan baca email, teruslah I kalut. Dah tak boleh fikir dan concentrate. Akibatnya I stay la kat opis sehingga senja. Then, at 7.20pm kawan ketuk my office, dia pun dah tak larat nak menyiapkan kerja. Lega I bila ada kawan sekapal hahhaha. Terharu sangat bila dia sanggup tunggu I kemas barang. Memula I ingat nak stay back, tetiba seram pulak sensorang. Daripada I tak boleh concentrate coz kekalutan, keseraman dan ketakutan dan mungkin melakukan kesilapan, baiklah I terima je apa-apa peringatan minggu depan. I bukan robot :P.

Siapa-siapa pun mesti kalut bila banyak kerja yang due datenya pada waktu yang sama. Tak tahu nak buat yang mana satu. Lagi haru, bila hanya di beritahu bahawa due date adalah pada due date. Faham ke????? Orang lain yang tak buat kerja dengan berhemah, kita yang jadi mangsa. Boleh blah....oopss alangkah seronoknya I boleh cakap begitu pada orang itu hahhahah. Tu tak termasuk boss besar yang macam Naga, tapi perasan kononnya dia pengasih dan penyayang. Ingat dah berubah, rupanya setelah 4 tahun samo jo...Eh! tak!!! Rasa macam dah jadi naga berapi hehhehehhe......Alamak boss..inshaAllah raya I mohon maaf hehheheh.

Daripada I meroyan kat sini, baiklah I pi jemur kain dan packing hheheh. Nanti nak pi opis pulak, then barulah balik............Teringin pulak Garette popcorn...KLCC aku datang!!!!!!!!!!!!!!!!

4 comments: