Wednesday, May 1, 2013

TV mogok di hari pekerja

Selamat Hari Pekerja

Maka hari ini saya memang rehat sakan di pagi hari.
Macam2 plan telah dibuat.

Konon nak pi jogging, tapi macam tak larat pulak. Maka ikut je la recorded cardio exercise by Jillian Michael at Channel 728. Baru 20 min, saya pancit ..........

Konon nak basuh baju, lipat baju dan iron baju.
Tapi dok berlengkar atas sofa membaca majalah dapur sambil menonton Primadona, bersambung pulak ke recorded Sister Act 2.

Konon nak siapkan projek yang sudah 2 bulan tak bersentuh
Tapi pi reheat leftover tomyam and nasi goreng, had lunch


then entah camna terlelap kekenyangan.

Konon tengahari nak pi pekan cari mentol dan microwave oven.
Tapi membelek majalah Dapur lagi.

Dah petang baru terhegeh-hegeh basuh baju, kemas bilik sambil menunggu simulation. Slow giler simulation, sometimes terus tiada result.

Then pi Secret Recipe. Huhu nak spageti bolognese tapi beef habis pulak. So beli je spagetti aglio olio dan kids fish n chips.

Balik rumah switch on TV, awatlah gambar tak kuar huhu....pulak tu stucked at Channel 102. Penatlah I mencabut dan mencucuk semula wayar di tepi dan belakang TV selain kat decoder. I dok mengadap dari 6.30-8.08pm..akhirnya dapat jugak tukar Channel tapi gambar tetap tak keluar huhu....So kita dengar audio for Channel 104 je la.


I was so stressed...tau2 fish n chips dah habis....


Perlu beli TV baru kah? Perlu cari technician/electrician kah? Yang pasti kedua-duanya perlu duit...Nampaknya msih tak tercapai hajat nak belikan TV baru untuk rumah di kampung...

Buat entri ni pun sambil tunggu simulation. Nampaknya tiada result untuk certain parameter. Takpelah...type je la result yang ada dan sumbat je la dalam unfinished article tuh. Rasanya my spv (or should I say my x-spv) dah lama sabar menanti hehhehe.

Apapun...Satu yang saya patut ingat...almost every week sejak saya kembali, ada saja kerosakan...udah macam kerosakan bersiri. One after another. Terkesan dengan kata-kata my friends few weeks ago. Katanya saya ni macam2 hal lah. Lantas dia membuka cerita pasal seorang rakan yang ada masalah bertimpa-timpa. Ditanyakan kawan itu adakah dia ada berbuat apa2. Yelahkan kita ni bekerja makan gaji. Berkatkah gaji kita? Cukupkah waktu kerja kita? Kalau masa cukup pun, adakah kita benar2 bekerja di waktu kerja? Bersihkan gaji kita? Ya saya baru tahu, tahun lepas saya tak bayar zakat pendapatan. Itupun dari panggilan yang dibuat ke Pusat Zakat NS. Hanya zakat simpanan saja dah dibayar. Tapi bila fikir semula...memang saya tanggung diri sendiri di OZ selama beberapa bulan. Adakah kita menunaikan tanggungjawab sebagai anak? Biar sedikit, tapi perlu pastikan ada bahagian untuk parents. Eh! dah lama tak sembang dengan parents. Adakah kita telah membayar hutang? Hmm..baru je bayar RM741 kat kawan semalam. Terharu dia mendahulukan duitnya membayar bil pembetungan dan cukai majlis perbandaran.


9 comments:

  1. nowadays kalo electrical goods rosak, org repair kata "akak baik beli baru la, sbb nak repair sama mahal"... adoyai dik ooiii, akak ni bukan keje asyik nak rembat yg baru..

    ps: bank acc dear... segan dah nak buat pie ni hahahaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul..beli je baru. Nak repair tak berbaloi.

      bank acc ok menyusul

      Delete
  2. Salam,
    rase insaf je bc entri kali nie. Btl jgk nowadays segala benda yg sya plan hanya dlm otak je, x ade peluang nk buat. Sya jg rase plk kenapelh segalanya asyik trtangguh je. Wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah sometimes apa yg berlaku ni, buat kita terfikir dan tersedar akan sesuatu. Things happen for a reason.

      Delete
  3. how to put videos on ipad, how to convert dvd to ipad, dvd to ipad converter,
    Convert MKV to i - Pad. By using a quad-core processor chip or over to 16GB of RAM it's a proper monster -- a suitable beast that one could toss in your messenger bag and take with you all day without spending all night long protesting and complaining about an aching back. First and foremost shut down your Mac - Book Pro laptop completely.

    Here is my website ... mac book pro

    ReplyDelete
  4. Simply click on the program that you want to watch and go directly to the channel it's playing on. Hulu have made sure set-top boxes such as roku cannot stream its content on your big screen tv. It's quite small so won't take up any room at all and could easily be tossed behind your TV or even on the opposite side of the room if you wish.

    ReplyDelete
  5. You see people passing time by checking on friends,
    catching up on texts or e-mail or playing a video game oblivious to what is happening around.
    Smartphone survey is an important app for Smartphone
    users that may keep them busy while giving some beneficial results.
    Navigation is the most important change brought about by smartphones.



    My web page :: samsung s4

    ReplyDelete
  6. Samsungs true rival certainly being is interesting when you hear
    what people have to say about these two leading end tablets.

    Additionally, the wireless connectivity has good speed. 3GHz Nvidia Tegra 3 quad-core processor plus
    1GB of RAM.

    Feel free to surf to my web blog; samsung galaxy tab

    ReplyDelete
  7. 66Ghz Dual Core processor, 16GB of storage and a 12.
    The introduction of the Samsung Chromebook into the marketplace
    signifies a shift away from the traditional concept
    of a laptop where the devices itself stores all of the information
    that you require. 3 together with the improved graphics and enhanced multitasking facilities.


    Review my web blog :: samsung chromebook reviews

    ReplyDelete