Friday, October 21, 2016

Tersebar

Bila data tersebar
Maka golongan yg selalu dapat peluang senyap
Kerana nama mereka ada dlm rekod
Bukan hanya dpt satu peluang
Tapi byk kali

Yang tak dapat peluang
Macam aku
Terkejut
Tak sangka
Sampai begitu ketidakadilannya
Bila disuarakan
Buatlah perbincangan
Untuk atasi isu berat sebelah
Tiada yg beri respon
Bila mengadu pd rakan
Dia senyap
Patutlah
Dia pun dalam senarai tuh

Yang dapat peluang sedikit
Menyarankan
Buatlah sesuatu
Tak salah kongsi

Nak buat guano
Sistem yg buat org jadi selfish
Tak fikir orang lain
Tapi bukankah sistem tu dibuat manusia???

Update sabtu:
Petang semalam
Berborak dgn yg dapat sikit
Katanya yg terbaru dia tak dapat customer
Memanglah, sebab kebetulan customer tu cancel
Memang dah suruh my staff arrange utk dapatkan pengganti
Mungkin dia tak buat lagi
Apapun kena semak semak semua dan semak semula
Tapi bila dah tengok data tuh
Ada yg tak pernah dapat
So kena beri pada mereka juga
Nampak tak
Selain selfish
Manusia jadi tamak



1 comment:

  1. Stay strong.. Moga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete