Sunday, September 23, 2012

Kuah rojak, kuah yong taufu

Ok kita jangan sedih-sedih tau lagi ;).

Wah! Wah! Wah!....Kuah rojak OZ  in the house on last Sunday. Mouth watering talking about it hehhehe........Ada mangga muda, nenas, timun...sedap jugak tambah carrot


Hmm..that picture doesn't represent how good the taste is...puji diri nampak. Recipe taken from blog Dayang. Terlebih guna belacan, bersudu-sudu gula ku leburkan. Terlebih juga tepung, baru lepas masak idoklah likat sangat. Tu yang hairan bila kanda kata pekatnya. I just kata memang kuah rojak macam tuh. Dia kata biasa tak pekat. I balas balik kuah yang kuah makbee yang popular tu lagi pekat dari tuh. Bila ku jenguk owh pekat jugak hehhe,




tapi idoklah pekat yang macam kuah makbee yang I biasa beli di hentian Tapah. As usual, adalah jugak komen sidia seperti gula tak hancur properly. Padahal aku masak lama tau, selain tambah air dan sentiasa kacau :P.

Macam biasa juga bila I masak, the first sip tu manis, towards the end terasa kepedasan hahhaha. Philipino suka, katanya it's so good, mintak recipe jugak hahhaha. Tapi kami sesame had runny nose hahhaha. Tetiba American turun pulak. So offer je la, suruh dia ambil sikit dulu in case she didn't like the smell and the taste. Katanya it's not that bad dan dia pun kata recipe nya senang je hahhaha.

Berulang-ulang kali mengadap kuah rojak tanpa jemu sambil melayan thesis dan pulun mengadap Secret Garden dari 19-20/9 heheheh......


EH! recipe kuah rojak macam ala2 yong taufu kan. Kita ambil kuah rojak 3 sudu, kita tambah air dah didihkan.......Then kita curahkan ke dalam hirisan tauhu goreng, sosej dan segenggam taugeh yang telah dicelur...


Jadilah Yong Taufu OZ  hehheheh...........

No comments:

Post a Comment