Sedap sangat...
Mahal ke?
Mahal jugaklah, tapi dah namanya studentkan...beli 2 set share bertiga ;))....konyang gilos, tambahan pula bila dinikmati bersama hot choc.
Please note that I didn't eat that marshmallow ya, tidak pasti gelatinenya dari sumber mana....
Then kami nak pi main pasir, dan ternampak macam ada children telematch je....
Tetiba malam tuh teringin nak makan ikea meatball. Tengok recipe kat sini, jangan pulak korang letak the second item tuh....Harammmmmmmmmmmmmm. Tapikan aku ikut sukatan bantai aje. Bahan pun tak cukup. So instead of meatball, jadilah penyek and rentung meat hehehhe
Tak tahu coz tak pernah makan.
Apa rasanya?
Hmmm....macam apa ek............jap nak fikir....
.
.
.
.
.
.
.
dah macam pegedil rasanya hahahha....Habih dah kentang lebihkan hahhaa....
Hari senin tak pi uni, so for my lunch aku dah malas nak made the mixture into ball, so aku penyek je. Tapi minyak sikt pulak, so bila goreng hancur.....So beginilah jadinya daging hancur
Hari Selasa aku lunch instant noodle je. Hari rabu tak pi uni, aku baca artikel sambil layan cite korea tuh dari 6am-8pm...Berbaldi air mata mata ku tumpah. Sibukkan, so aku masak telur masak kicap bersambal+beans. Tapi nyesal letak cili...pelik benar rasa. Aku makan je lah. Hari khamis barulah aku bawak bekal nasi goreng. Tapi air ayam tu terlebih pulak, tu yang nasi lembik tuh....
On friday, aku bawak bekal nasi goreng lagi, tapi kali ini aku tambah spinach tu la. Malam tu, aku kuar opis around 9.35pm dan sampai umah nearly 10.15pm. Luckily ada mamat jepun buat teman sembang masa dalam bas and balik umah. Dia tanya bila Islam mula tiba di Malaysia. Terkial2 aku nak jawab....Camna boleh lupa ya. Dia minat sejarah katanya. Tetiba aku terbayangkan pedagang Arab dan Batu bersurat Terengganu ;).... Then defrost udang, maka terjadilah tiga sekawan sesat di hutan.....
Mana saucenya, tak jadilah....terlebih butter, so nak kasi pekat aku tambah mayonaise heheh...Tak kuasa nak tayang....Menjadi ke poached egg tuh??????
Ini pulak blakpepper mushroom...menu bila tah...jap tgk gambar 14/10...dah 2 minggu terperap tuh......
sedapnya makanan tu semua kak
ReplyDeletewahhh...lawa lah poached egg u fai, mcmana u buat boleh dpt texture mcm tu...ni goreng ke steam? cantik lah....bila akak tgk gambar hot choc tu terus berbunyi perut akak....rasa nak pi buat lah kat pantry, tapi kat ofis tak ada coco....guna milo pun boleh kot...huhu...
ReplyDelete