Friday, November 9, 2012

Bila nasiku basi....

I think I have lost my cooking mojo and I don't know when I will get it back. Chewahhh...macamlah selama ni I pernah masak salivating, appetizing and sinfully delicious food hahhaha......Anyway, lately makan apa yang ada, masak ala kadar je or beli je...tengok ni.......

Tak sempat/tak larat/takde mood masak, kita makan je hokkien noodle


Dua minit je dah masak oppps......yang datang dari kotak ni hehheheh


 haritu beli kat coles aud2. Biasa aud4. Oklahkan :)............

Bila nasi dah habis, kita rebus telur, kita heatkan taupok 20saat, kita potong sayur, kita makan dengan kuah kacang leftover raya qurban+sambal udang kering :)............


Kalau ada nasi, kita perhangat leftover food dan masak sayur je


takpun sayur macam kobis tu buat ulam je la hehhee........Telur masin sebijik boleh makan 4 kali tau.

Hari khamis dah lah lapar gile, baru makan sesuap..alamak..nasi basi huhuhu...Tak perasan masa perangat, kat bahgian atas ok yang bawah tak ok huhuhu. Hish....ada je gangguan kalau nak cepat. Lari turun kebawah, masak air then rendam kuskus 5min. Makanlah kus-kus cara kampung ;) ...........with sambal tumis+serunding ikan.Takkan itu pun nak ambil gambar ek :P...

For dinner pulak, plan nak reheat bolognese sauce yang berkurun tuh then boil pasta. Plan nak letak lebihan mushroom dalam tin, udah rasa tin pulak. Huish tak berani tanggung risiko termakan aluminium, buang je la :(. Macam malas je nak tunggu pasta masak..15min tu kira lamakan. End up celur suhun...maka jadilah suhun goreng hehheh........


Harini, konon nak cepat pi uni..tapi tergedik-gedik nak makan karipap. Malam tadi lagi dah teringin. So, goreng je frozen karipap....So kerjanya dok turun naik tangga je la...tonton adam n hawa sambil goreng karipap hahahha..Nikmat sungguh menikmati karipap tak lawa with secangkir kopi....


Kata sibuk, tapi masih sempat update blog ek heheheh. Sambil baiki symbol, sambil tu type entri n upload gambar...3 in 1 ;)))))................

Oklah sat gi nak pi uni, pi ambil tempeh n nyembang...oppps...p run simulation, print n semak kerja la ;)


4 comments:

  1. sedap belaka.. semua rasa nak makan gak..
    tadi dah bekfes roti canai.. tapi skrg dah lapar plak.. uwaaa.. sedap sambil kunyah karipap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengah lapar, memang nampak sedap hahhaha. Bila rasa...alamak ;)

      Delete